Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Utolsó kommentek

Száll a bálna a fészkére

Friss topikok

Linkblog

nok.jpgBár viszonylag könnyen és őszintén tudok azonosulni a modern feminizmus törekvéseivel, legalábbis azokkal, amiket hivatalosan is a zászlajára tűz, néhány unásig ismételt mantrájával képtelen vagyok megbarátkozni. A legzavaróbb talán az a vád, miszerint a patriarchális nyugati társadalmakban a nőket szisztematikusan szexuális tárgyakká degradálják. A harcos nővédők ezt természetesen alá is támasztják megkérdőjelezhetetlen bizonyítékokkal, rendszerint a médiában megjelenő lengén öltözött hölgyek nagy számára hivatkozva. Ironikus, hogy ezzel a kritikus szemlélettel a tipikus iszlámista teológus is szívesen egyetért, pedig őt elég ritkán azonosítják a nők jogainak védelmezőjeként. A különbség az, hogy ő az istentelen nyugati világ szükségszerű dekadenciájával magyarázza a jelenséget, míg a feminista összeesküvés-hivő a gonosz Főpátriárka aljas tervének tekinti a dolgot. A közös vonás azonban az alapfeltételezés, hogy a szexualitás önmagában, néhány speciális esettől eltekintve (lásd: házasságon belül) egy lealacsonyító valami. Ebből a szempontból érthető lenne a felháborodás. Ha a szex rossz, akkor a vele való asszociáció is rossz. Néhány tradicionális muszlim közösségben, úgy védelmezik a nőket a mohó férfitekintetek ellen, hogy tetőtől-talpig beborítják őket fekete lepellel. A stratégia jól működik, leszámítva azokat az eseteket, amikor a véletlenül kivillanó meztelen bokának a látványa könyörtelen erekciókat okoz. Mint tudjuk, úgy lehet a legkönnyebben eloszlatni az őszintétlenségünk gyanúját, hogy előzőleg hangosan elkiabáljuk, hogy mi bizony soha nem hazudunk. 

A helyzet az, hogy mindannyian különböző célokra alkalmazható tárgyak is vagyunk. Az embereket elsősorban az érdekli, hogy milyen hasznuk származhat belőlünk és mi is érdekek által vezérelve keressük mások társaságát. Legfeljebb nem tudatosul ez bennünk, mert nem túl romantikus gondolat, még ha logikus is. A munkaerő piacot csak az érdekli, hogy képesek vagyunk profitot termelni vagy sem. A termék piacon csak akkor számítunk, ha hajlandóak és képesek vagyunk nagy mennyiségben vásárolni. A katonának akkor van értéke, ha bátran vonul halálába, lehetőleg minél több ellenséget magával rántva.  A Vezér jóindulatára is csak addig számíthatsz, amíg engedelmesen teljesíted minden kívánságát. Annak fényében, hogy egy olyan faj vagyunk, ami a túlélését szexuális úton történő szaporodással biztosítja, nem meglepő, hogy a szexuális potenciálunkra is van igény és lesznek emberek, akik speciel emiatt érdeklődnek irántunk.  Aki minden szempontból használhatatlannak bizonyul, az csak abban reménykedhet, hogy valaki megszánja és az ő kisegítése által próbálja építeni saját „jó ember vagyok” imázsát és/vagy kampányol egy Mennyország belépőért. Minden szinten a saját és mások, tudatos és tudattalan érdekeinek eszközei vagyunk. Aki kételkedne ebben, az egy percre nézzen csak tükörbe.

Fel lehet hozni azt az érvet, hogy nem azzal van gond, hogy a nőket szexuális lényekként kezeljük, hanem hogy kizárólag csak arra az oldalukra koncentrálunk. Ebben van valami, de kicsit gonoszkodva azt is hozzátehetjük, hogy bizony néhány nő más használhatót nem tud nyújtani. Legfeljebb azt hiszi, hogy van még más előnye is. Viszont csak az számít előnynek, amit mások is annak gondolnak. Nem haragudhatok jogosan a világra azért, mert nem tisztelik azt a képességemet, hogy iszonyú távolra el tudok köpni. Ha ez lenne a menőség mércéje, akkor már világsztár lennék és milliók szurkolnának nekem, hogy sikerüljön még pár centivel kitolni a saját rekordomat. Ebben a helyzetben ez a képességem a tömeg-szórakoztatás eszköze lenne, és azon siránkozhatnék gyengébb pillanataimban, hogy a csodás nyál-generátorom nélkül senkit sem érdekelnék. Valahol persze érthető, hogy kevés nőnek dobná fel a napját a hír, hogy néhány férfi keményen megdolgoztatná őt a hálószobában vagy akár ott helyben, ahol most áll. Ez számukra egy redundáns információ. Minden nő tudatában van annak, hogy igény van rá szexuális eszközként. Ez az alap. Annak örül igazán, ha egyéb jellemzője miatt is felfigyelnének rá, és egyéb képességeit is tisztelik. Ezek viszont rendszerint olyan dolgok, amiket külön fejleszteni kell.

Bonusz gondolat: vajon miért van az, hogy a legtöbb férfit inkább az zavarja, hogy NEM kezelik őt szexuális tárgyként?

Címkék: vélemény szex feminizmus tárgyiasítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veldryn.blog.hu/api/trackback/id/tr575749220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása