Utolsó kommentek

Száll a bálna a fészkére

Friss topikok

Linkblog

Tegyük fel, hogy NEM LÉTEZIK egy kevés tagú, de szinte korlátlan hatalommal rendelkező csoport, ami egy titkos összeesküvés által irányítaná a világot!

Pent3.jpgTudom jól, hogy ez a radikális gondolat pofátlanul szembemegy bizonyos körökben megkérdőjelezhetetlen dogmákkal, de akár a vicc kedvéért is eljátszhatnánk ezzel a merész alternatívával. A kérdés a következő: amennyiben ez a hipotézis igaz lenne, egyáltalán milyen bizonyítékokkal lehetne alátámasztani? Hogyan nézne ki egy világ, amiben nem egy titkos csoport birtokolná a hatalom oroszlánrészét? Hogyan lehetnénk biztosak abban, hogy valójában nem Ők mozgatnak mindent?

Sokan sokféle módon vélekednek az Ominózus Szürke Eminenciás és elszánt csapatának kilétéről, azonban vélt tevékenységük néhány fontos jellemzőit tekintve rendszerint egyetértenek:

  1. a világurak nem dörgölik mindannyiunk orra alá, hogy mi bizony rabszolgáik vagyunk és leszünk az idők végezetéig. Az összeesküvés definíció szerint titkos.
  2. rengeteg pénzzel rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy a modern csúcstechnológiák által kedvükre befolyásoljanak mindent, amit csak akarnak. Ővék a hatalom!

Az előbbieket leszögezve nyilvánvaló, hogy reménytelen helyzetben vannak azok, akik mernek amellett érvelni, hogy a Nagy Világösszesküvés kamu, mert semmilyen komoly bizonyíték nem támasztja alá létezését Még jó, hogy nincs használható bizonyíték, amikor Ők szándékosan titokban akarják tartani a Tervet, ráadásul meg van minden eszközük rá, hogy manipulálják a hozzánk eljutó információt! Kik tartják kezükben a médiát? Hát, nyilván Ők! Ha nincs semmilyen megbízható jele tevékenységüknek, az is csak azt mutatja, hogy milyen ügyesen rejtőzködnek!

Lehet, hogy szándékosan téves információkat terjesztenek a nagyvilág dolgairól. Ha érdekük diktálja, megtehetik. Például könnyen színlelhetik, hogy a világon több erős konkurens érdekcsoport vetekedik egymással (különböző államok, gigantikus multicégek, nemzetközi szervezetek, stb.) miközben ezek valójában egy titkos közös Végső Cél érdekében hajtanak. Ezzel könnyen megtéveszthetik a felületes szemlélőt. USA versus Kína? Coca Cola versus Pepsi? Ugyan már! Ezek egy csónakban eveznek! Na, de vajon merre?

Az is elképzelhető, hogy direkt felfedik létezésüket néhány nehezebben átverhető, ravasz, kritikusan gondolkodó nem-birkának, de ezt is csak azért, mert tudják, hogy nekik úgy sem fog hinni a buta, birka többség. Hiába jönnek rá néhányan a szomorú igazságra, ha az elvakított nép nem veszi őket komolyan. De egyáltalán honnan tudhatják az okosabbak, hogy tényleg a teljes igazság birtokába jutottak? Nem lehetséges, hogy ők is át lettek verve egy sunyi duplacsavarral?  Mi van, ha az árnyékhatalomnak nem a pénz és hatalom a fő motivációja, hiszen abból már úgy is van nekik elég; de nem is a hős magyar nemzet elpusztítása, hanem Krash’kali Göduú ősi vámpír-démonnak a világra szabadítása?

goduu.jpg

Jaj, csak ne ez legyen! Nem szeretnék emiatt is aggódni, de hát ki tudja nekem bebizonyítani, hogy ez a veszély nem áll fenn?

Címkék: konspiráció összeesküvés konteó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veldryn.blog.hu/api/trackback/id/tr895665936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása