Utolsó kommentek

Száll a bálna a fészkére

Friss topikok

Linkblog

Khlööörm körülbelül 60000 éve élt a Rajna forrásvidékének környékén egy húsztagú törzs mélyen tisztelt tagjaként. Életrevaló bölcsességei számtalanszor átsegítették kis közösségét a nehezebb időszakokon. Lelkes rajongói felmázolták a legtalálóbb mondásait képek formájában a környező barlangok falára. Nemrég sikerült a tudomány embereinek lefordítaniuk ezeket az ősi szimbólumokat és ezáltal mi is megcsodálhatjuk Khlööörm páratlan elméjének a termékeit.

barlangrajz.jpg

„A kaja egy olyas valami, ami gyorsabban fogy el amikor sokan osztoznak rajta. „

„Néha nagyon éhes vagy, de nem találsz semmit. Majd találsz sok-sok vörös bogyót. Megeszed őket és már nem is vagy éhes. Később rosszul leszel és sokat hánysz.”

„Hallgass a hasadra. Megmondja neked, hogy merre jár a mamut. A lehullott levelek zörgése jelzi, hogy valami van a közelben. Lehet, hogy mamut.”

„Az éhség abból fakad, hogy kevesebb kajád van, mint amennyi éhségedet olthatná. Ha éhes vagy tanulj meg vadászni. Ha nem tudsz vadászni, akkor gyűjtögetni tanulj meg. Az könnyebb.”

„Ma mamutot eszünk, de tegnap csak vörös bogyókat vacsoráztunk. A változások akkor következnek be, amikor a megszokott dolgok másként történnek meg.”

"Egyetlen vadászat többet ér, mint ezer egyforma nap, amit éhesen és korgó gyomorral töltök."

„Mindannyian találkozunk rivális törzsekkel miközben vadászunk. A legrosszabbak azok, amelyek elveszik előled a vadat. „


 

Címkék: bölcsesség kőkorszak Coelho

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veldryn.blog.hu/api/trackback/id/tr205659363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása