Utolsó kommentek

Száll a bálna a fészkére

Friss topikok

Linkblog

Utolsó kommentek:

Vel 2015.03.21. 14:44:15

@Kukucsi:
Azt nem tudom, hogy jelen esetben pontosan mit takarhat a „tisztességes férfias” kategória, mert nyilván mindenki másként határozná meg ezeket a fogalmakat, de az biztos, hogy a „papucsok” rendszerint rosszul járnak. A rosszfiúkkal ellentétben ők nem hiszik el magukról, hogy így-is úgy-is bárkit megkaphatnak, ezért hajlamosak elviselni egy zsarnokoskodó nőt, aki rendszerint konyhai eszközként vagy érzelmi boksz-zsákként tekint rájuk. Bizonyos szempontból és fordított szerepekkel ez azonos az előbbi esettel, de hasonlóképpen tragikus eredményeket szül. A jó kapcsolatokhoz elengedhetetlenül szükséges annak a tudata, hogy a másiknak bizony vannak még egyéb lehetőségei is és nem valamilyen kényszerből van velem. Szóval, kell egy hatalmi egyensúly. :)

Bejegyzés: Csajozási útmutató: A végső szó.

Vel 2015.03.21. 14:23:51

@Kukucsi:

A rosszfiút nem a rosszaságáért választják, hanem annak ellenére. Az más kérdés, hogy önigazolásképpen még el is hiszik maguknak, hogy tényleg és őszintén bejön nekik az illető sötét oldala. A hit, ami ezt a rendszert működteti (és megmagyarázza „A szürke 50 árnyalatának” hatalmas sikerét) a következő: a nők úgy gondolják, hogy a férfi „rosszasága” csupán egy álca, amit odaadó munkával le lehet kaparni az arcáról. Ez részben azért van, mert nőként megszokták, hogy folyamatosan szerepeket kell játsszanak és az igazi arcukat szinte soha sem mutathatják meg a világnak. Így nem meglepő, ha a jóképű de „kissé” alpári és durva sármőr mögött látni vélik az „érzékeny és sebzett lelket”, amit gyógyítani lehet a szerelemmel. Ez viszont csak tipikus vágyvezérelt gondolkodás. A nőkkel ellentétben mi férfiak másfajta szerepeket játszunk és a rosszaság színlelése nem része a repertoárnak. Aki következetesen seggfejként viselkedik, az rendszerint az is. Nincs alatta egy „érzékenyebb” réteg, ahová le lehetne ásni. Ő tényleg ilyen, nem játssza meg. Következésképpen nem is lehet gyógyítani. Ha így is mindent megkapott, akkor miért változna? Az agresszió számára a domináns, nyerő stratégia, ami mellett a végsőkig ki fog tartani. És akkor lapozhatunk a „Családon belüli erőszak” fejezethez.

Bejegyzés: Csajozási útmutató: A végső szó.

Kukucsi 2015.03.15. 21:41:33

:)))tokeletes ferfi:"Yep,honey....the laundry is done,the floors are cleaned...the dusting is done...the garbage carried out..the kids bathed &in bed...and i'm doing the dishes now.Is your computer still working okay?:))"

Bejegyzés: Ilyen az Igazi Férfi

Kukucsi 2015.03.14. 22:44:54

Erdekes es konstruktiv gondolatok.DE...mi van akkor,ha a rosszfiut azert valasztjak a lanyok,mert remenykednek,hogy megvaltoztathatjak?(persze,hogy ez nagyjabol lehetetlen kuldetes :)))Mi van a tisztesseges ferfias pasik es a tisztesseges papucs pasik kategoriajaval?:)

Bejegyzés: Csajozási útmutató: A végső szó.

Gyöngyhalászlány 2015.03.14. 22:33:25

Igazán írhatna valami újat is mostmár, mert azóta frissülhetett a téma szakirodalma is. :)

Bejegyzés: Csajozási útmutató: A végső szó.

Vel 2014.08.08. 13:43:31

@Néni: Ennek örülök. Hamarosan lesznek újabb írások is. :)

Bejegyzés: A férfiak uralják a világot! Hurrá!

Néni 2014.08.06. 18:56:03

Mi van veled Vel? Olvasnálak!

Bejegyzés: A férfiak uralják a világot! Hurrá!

Vel 2014.06.05. 17:06:44

@Néni:

A piramis alján ott vannak a hajléktalanok, a bebörtönzöttek, azok akik kénytelenek a legveszélyesebb munkákat elvégezni. Ezek viszont többségében férfiak. Úgy általában nem szívesen gondolunk a társadalomnak ezen lehangolóbb részlegére, ezért nem meglepő, hogy a feministák is hajlandók megfeledkezni róluk. De ott van egy rakás férfi, aki látszólag senki sem figyelmeztett arra, hogy csak igényelniük kell a privilégiumaikat, amikre hím voltuk által elvileg alapból jogosultak. :P

Bejegyzés: A férfiak uralják a világot! Hurrá!

Néni 2014.06.05. 15:21:01

Nem is tudtam, hogy feminista vagyok :-D
Indokoljad légyszi az alsó részt!

Bejegyzés: A férfiak uralják a világot! Hurrá!

Pepinke 2014.06.03. 09:31:53

A lustaság mint ok, valóban nem létezik. Nyilván okozatja a feladásnak, a hitetlenségnek, stb...
Ugyanakkor a fentiek generálják is egymást, ezzel ellentmondva részben a fenti kijelentésemnek.
"Nem csinálom, mert úgy sem sikerül"... Aminek lelki és fizikai tespedés lesz az eredménye. Ami még jobban megerősít, hogy nem sikerül. És így tovább.
Minél tovább tesped valaki, annál nehezebb felállni.
Ha egy mondattal kéne kifejeznem, akkor azt mondanám: a lustaságba minden olyan dolog beletartozik, ami arra sarkal, hogy ne csinálj semmit, ne változtass, ne lépj előre, satöbbi.

Bejegyzés: A lustaság mítosza

Néni 2014.05.29. 16:38:31

Kis ravasz!:-D
Remélem mégis kellemes lesz! Idáig jó.

Bejegyzés: Ingyenes pasizási tanácsok – hogyan szerezz magadnak egy herceget (1.rész)

Néni 2014.05.18. 18:08:15

Szuper az írás!
Ezer gratula a férfiolvasóid megmentéséért!
Egyébként mindezek a nőkre vonatkoztatva is igazak. Ajánlom a témát, szívesen olvasnám róla a gondolataidat!

Bejegyzés: Csajozási útmutató: A végső szó.

Begérke 2014.05.16. 10:59:48

Ez tényleg így van! Ez a nagy büdös valóság :-)

Bejegyzés: Csajozási útmutató: A végső szó.

Sólyom Ági 2014.05.16. 09:55:26

Ennek a bejegyzésnek halkan, de odaadóan rajongója lettem. Átvehetem a blogomba? Természetesen a Te neveddel, eredeti címmel.

Bejegyzés: Csajozási útmutató: A végső szó.

Vel 2014.05.04. 23:16:37

@aldum:

Nos, a gyémánt ára valóban kevésbé köthető az ásvány ritkaságához, mint ahhoz a szimbolikus értékhez, amit ravasz marketinggel ragasztottak rá. Az viszont nem csak annyiból áll, hogy kitalálnak egy magas árat. Valahogy el kellett hitetni az emberekkel, hogy a gyémánt nem csupán egy szép kő, hanem annál sokkal több.

Bejegyzés: Csajozási útmutató kezdőknek és haladóknak. Volume II.

aldum · http://aldum.pw 2014.05.01. 21:48:42

>A gyémánt sem azért olyan pofátlanul drága, mert önkényesen egy magas összeget írtak az árcímkéjére
Mondjuk a gyemant pont egy ilyen dolog :)
www.theatlantic.com/magazine/archive/1982/02/have-you-ever-tried-to-sell-a-diamond/304575/

Bejegyzés: Csajozási útmutató kezdőknek és haladóknak. Volume II.