Utolsó kommentek

Száll a bálna a fészkére

Friss topikok

Linkblog

conspiracy-theorists.jpgKezdjük rögtön egy merész általánosítással: A szellemileg egészséges magyar ember rajong az összeesküvés-elméletekért. Ha ez valakire történetesen nem találna, akkor valószínűleg egy olyan személlyel van dolgunk, akit túlzottan lefoglalnak a saját kis hétköznapi problémái. A nagy-világ zavaros eseményeinek részletekbe menő követésére nem marad elég ideje. Hiba lenne őt ezért lenézni, annál is inkább, mert amikor valamelyik eget-rengető történés hírére felkapja fejét, azonnal a helyi konspirációs szakemberhez rohan a magyarázatokért.

Miért ne lehetnénk pont mi azok, akiknek véleményét ilyenkor kikérik? Az Olvasó most biztos arra gondol, hogy ez csak hiú ábránd, hiszen konteó-expert diploma megszerzéséhez kiemelkedő intelligenciára és sokévnyi kutatásra van szűkség. Pedig nem! Elegendő követni az alábbi egyszerű, nyolclépéses receptet:

 

  1. Figyeld meg, hogy mi történik a világban. (Azért ne szánj túl sok időt erre a lépésre!)

  2. A zajló események és folyamatok közül ragadj ki egy izgalmasabbat.

  3. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy vajon ki profitálhat a legtöbbet a dologból? Puff! Máris megvan a bűnös!

  4. Ezután könnyen megfogalmazhatod elméleted alap-hipotézisét a következő formátumban: Az <esemény> mögött az <eseményből_profitáló> áll.

    Ezen a ponton két probléma is felmerülhet:

    1. Nem könnyű beazonosítani egy profitáló személyt vagy csoportot.
    2. Nem tűnik úgy, hogy a kiszemelt gyanúsított valóban képes lenne önerőből megvalósítani mindazt, ami végbement.

     

    Ilyenkor nyilván a Globális Árnyékhatalom tevékenykedésével van dolgunk. Céljuk a pénz és a totális hatalom és ezért mindenre képesek. Ennyi.

  5. Ha megvan a hipotézis, akkor a nehezén már szerencsére túl vagy! Azonban a hihetőséged érdekében érdemes néhány extra bizonyítékot is keresni. Ez általában körülbelül fél óra guglizást vehet igénybe.

    Ritka esetekben ez a szakasz váratlanul nehéznek bizonyulhat. Ilyenkor nem szabad elcsüggedni! Emlékezz a hagyományos bölcsességre, hogy aki nagyon keres, az végül talál valamit! Az elméleted nyilván szolid, mint a beton. Csak egy kis türelemre van szűkséged. Az elkövetők nem lehettek annyira alaposak, hogy tevékenységüknek minden inkrimináló jelét eltűntessék! Kitartás!

  6. Tipp a haladóknak: Az esztétikai szempontokat itt sem szabad hanyagolni. A szexi összeesküvés-elmélet a közérthető mondanivalója ellenére fel van díszítve egy rakás barokkosan komplikált összefüggéssel. Ezeket úgy lehet a legkönnyebben elkészíteni, hogy sorra vesszük a vizsgált eset aprócska részleteit és a kreatív fantáziánk segítségével kimatekozzuk, hogy azok vajon milyen módon kapcsolódhatnak az elméletünkhöz.

  7. Oszd meg mindenkivel kutatásaid eredményét.

  8. Profit!

 

Vigyázat! Majdnem kihagytam a legfontosabbat. Nem válhatunk komoly összeesküvés-elmélet tervezőkké a megfelelő mentalitás nélkül! Ezért sürgősen szabaduljunk meg az ostoba gondolatoktól, amelyek azt sugallnák, hogy a világ néha átláthatatlanul összetett és kiszámíthatatlan, mi magunk meg hajlamosak vagyunk az elfogultságra, és túlzottan vágyunk az egyszerű magyarázatokra!!!

Címkék: konspiráció összeesküvés konteó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veldryn.blog.hu/api/trackback/id/tr235846647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása